Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Πόρισμα Πολυβίου–Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα–Μέρος 2ο

1) Σελίδα 449. Παράγραφος 2

“Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να ισχυριστεί ότι η χάραξη εξωτερικής πολιτικής ανήκει στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο Assad, και οι διαβεβαιώσεις που του έδωσε, δεν μπορούν να κριθούν με επιείκεια. Αντίθετα, πέραν του ότι οι «διαβεβαιώσεις» αυτές είναι ανεπίτρεπτες εν όψει του ότι η Κύπρος είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας απεδείχθησαν ιδιαίτερα δυσμενείς για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθότι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (και μέχρι τουλάχιστο το Σεπτέμβριο του 2010) δεν επέτρεψαν στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας είτε να μετακινήσει το φορτίο από την Κύπρο είτε να το εκποιήσει είτε να το καταστρέψει (έστω και αν ήθελε να πράξει κάτι τέτοιο, που είναι αμφίβολο)”.

Πολιτικό Συμπέρασμα 2. Ο κύριος Πολυβίου προβαίνει ξανά σε πολιτική δήλωση. Τί σημαίνει κύριε Πολυβίου ότι “οι διαβεβαιώσεις είναι “ανεπίτρεπτες””. Ποίος ορίζει τι είναι επιτρεπτό και τί όχι στη διεθνή διπλωματία; Ο ΔΗΣΥ η ο Νικόλας Παπαδόπουλος; Ο κύριος Πολυβίου για ακόμη μιά φορά είναι ασαφής, φλυαρεί αλλά το πιο σημαντικό πολιτικολογεί. Αυτή η προσέγγιση ακυρώνει κάθε καλή διάθεση η οποία θα μπορούσε να πιστωθεί τον κύριο Πολυβίου.

2) Σελίδα 451. Παράγραφος 1

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω και εάν γίνει αποδεκτή η δική του εκδοχή, γνώριζε τουλάχιστο από το Σεπτέμβριο του 2010 ότι το φορτίο φυλασσόταν σε στρατόπεδο της
Εθνικής Φρουράς, στο ύπαιθρο και εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα του καλοκαιριού, με αυξανόμενους κινδύνους που προέρχονταν από την αλλοίωση της πυρίτιδας. Η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμική και προσωπική, είναι σαφής
και αυταπόδεικτη.”

Αυθαίρετο/Παράλογο Συμπέρασμα/Λογικό σφάλμα 3. Το ότι ο Πρόεδρος γνώριζε ότι το φορτίο φυλασσόταν σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, στο ύπαιθρο, δεν συνεπάγεται κατ ανάγκην ότι γνώριζε τους αυξανόμενους κινδύνους που προέρχονταν από την αλλοίωση της πυρίτιδας. Μια πιο λογικά συνεπής διατύπωση θα ήταν η εξής.

Προκείμενες

ο Πρόεδρος γνώριζει ότι το φορτίο φυλασσόταν σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, στο ύπαιθρο.

Ένας πυροτεχνουργός γνωρίζει τους αυξανόμενους κινδύνους που προέρχονται από την αλλοίωση της πυρίτιδας και την έκθεση της στις καιρικές συνθήκες.

Ο Πρόεδρος είναι πυροτεχνουργός.

Συμπέρασμα

Ο Πρόερδος γνώριζε την επικινδυνότητα του φορτίου

Από την στιγμή όμως που η τρίτη προκείμενη είναι ψευδής τότε το συμπερασμα είναι ψευδές

Η λογική σου κύριε Πόλυ πάσχει… Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με το Logic: A very short introduction του Graham Priest

3)Σελίδα 454. Παράγραφος 1

“Ο Πρόεδρος έχει θετικό καθήκον να εξασφαλίζει την αναγκαία ενημέρωση, με σκοπό τη λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων και την αποφυγή εξαιρετικά σοβαρών συμβάντων όπως την τραγωδία στο Μαρί. Δεν νοείται ο Πρόεδρος να υιοθετεί μια παθητική στάση και να αναμένει ενημέρωση από άλλους. Επομένως, στο βαθμό που ο Πρόεδρος δεν είχε την αναγκαία ενημέρωση, την ευθύνη φέρει ο ίδιος.”

Υποκειμενισμός. Αυτή είναι δική σου άποψη. Τι σημαίνει “δεν νοείται”; Βεβαίως και νόείται. Αν ο πρόεδρος έκανε όλα τα πιο πάνω δεν θα εσηκώνετουν από το τηλέφωνο. Κύριε Πόλυ, τουτο εν το δικό σου management style. Έν σημαίνει ότι εν πανάκεια και νοείται ως βέλτιστη λύση. Υπάρχουν και συστήματα όπου οι ευθύνες διαμοιράζονται και ο καθένας απλά κάμνει την δουλειά του και κάμνει την σωστά. Έννεν ανάγκη να διούν όλοι και κάθε λιγο αναφορά για το τι κάνουν και πώς. Ο καθένας έχει την ευθύνη της δουλειάς του και πρέπει να την κάνει ΣΩΣΤΑ!

Θα μείνω ως εδώ. Το πόρισμα βρίθει από αυθαίρετα συμπεράσματα, ασάφειες, λογικά σφάλματα και πολιτικές τοποθετήσεις. Το πόρισμα για μένα είναι ήδη άκυρο από τις πρώτες 10-15 σελίδες που εδιάβασα. Ένα πόρισμα το οποίο όλοι ανέμεναν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, λόγω της προχειρότητας του, εξώθησε την κατάσταση ακόμη περισσότερο στα άκρα. Κρίμα κύριε Πόλυ, κρίμα…

Και σε στύλ να μήν ξεχνιόμαστε να παραθέσω και τις σημειώσεις του ΕΚΕΟ που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο

Σελ 597: Η έκρηξη/καταστροφή δεν προκλήθηκε από δολιοφθορά, αλλά από αυτοανάφλεξη που με τη σειρά της οφείλεται στον τρόπο φύλαξης του φορτίου…..Ο τρόπος φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων, που περιείχαν εκρηκτικά/πυρομαχικά/πυρίτιδα και άλλα συναφή αντικείμενα, ήταν αντίθετος προς κάθε κανόνα φύλαξης πυρομαχικών και/ή εκρηκτικών. Ο τρόπος φύλαξης ήταν παντελώς ανεύθυνος.
Σημείωση EKEO: Γιατί υπάρχουν πολιτικές ευθύνες τότε αφού αυτοί που φύλαξαν τα εκρηκτικά δεν το έκαναν σύμφωνα με τους κανόνες αλλά με παντελώς ανεύθυνο τρόπο;

Σελ. 598: Η επικινδυνότητα του φορτίου ήταν επαρκώς γνωστή από την αρχή σε όλους τους εμπλεκομένους, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας (στην τελευταία περίπτωση, τόσο μέσω των συνεργατών του όσο και από άμεση προσωπική εμπλοκή)
Σελ. 599 Η σταδιακή αλλοίωση της πυρίτιδας και οι συναφείς με αυτή κίνδυνοι κατέστησαν γνωστοί (στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2010
Σελ 600 Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί ουδέποτε ενημερώθηκαν επαρκώς για το περιεχόμενο και την επικινδυνότητα του
φορτίου.
Σημείωση EKEO: Άρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι άλλοι πολιτικοί είχαν υπολογίσει την εκρηκτική ισχύ του φορτίου, την ακτίνα καταστροφής καθώς και τις διαστάσεις του ωστικού κύματος αλλά οι στρατιωτικοί δεν τα γνώριζαν…!!! Και αφού οι στρατιωτικοί δεν γνώριζαν τότε γιατί εγκαλούνται (βλ ΠΡΩΤΟ) που παραβίασαν τους κανόνες φύλαξης και μάλιστα (βλ επίσης σελ 601) «…οι αρμόδιοι σε όλα τα επίπεδα παρέλειψαν να πράξουν το οφειλόμενο καθήκον…»;

Σελ 600. Ο πολιτικός χειρισμός του όλου θέματος, συμπεριλαμβανομένων κατάσχεσης, εκφόρτωσης και τοποθέτησης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί,ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σημείωση EKEO: Πρώτη φορά ακούμε για πολιτικό χειρισμό εκφόρτωσης και τοποθέτησης κιβωτίων!!!

11 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου η παραλογία που μπορεί να είναι τζιαι σκοπιμότητα είναι το να συχχίζει κάποιος την γνώσην της επικινδυνότητας που είχεν το φορτίον το 2010 με την επικινδυνότηταν του στες 7 Ιουλίου. Αν ο Πρόεδρος εμάθενεν για την κατάστασην που έγινεν μετά τες 7 Ιουλίου τζιαι δεν ελάμβαννεν αποφάσεις, όσα έγραψεν ο Κύριος Πόλυς θα ήταν έγγυρα παρόλην την κοινωνιολογίαν τζιαι την πολιτικολογίαν που είχεν το σύγραμμαν του. Ο ίδιος ο Πόλυς εδήλωσεν ότι από τες 7 Ιουλίου τζιαι μετά, ακόμα τζιαι στες 10 Ιουλίου θα μπορούσεν να αποφευχθεί η έκρηξη αν οι εμπλεκόμενοι εκάμναν την δουλειάν τους ΣΩΣΤΑ όπως λαλείς τζιαι σύ. Ευτυχώς που υπάρχει τζιαι η αστυνομία τζιαι ο γεννικός εισαγγελέας που βάλλουν τα γεγονότα με την σειράν τζιαι αποδείδουν τες ευθύνες τζιειαμαέ που πρέπει.

Pak είπε...

Acera συμφωνώ με όσα λέεις. Μέχρι τώρα εσχολίασα τις σελίδες που εδιάβασα. Έν έχω όρεξη΄ούτε λόγο πιον να διαβάσω πάρακατω. Πιθανόν να τοποθετηθώ γενικά επί του θέματος τις επόμενες μέρες..

Ανώνυμος είπε...

Η σκοπιμοτιτα που μπορει να ειναι τζαι παραλογια ειναι να συγχιζεις το πορισμα του πολυβιου με το πορισμα της αστυνομιας.

Οσον για το προεδρον εχει αμεση και προσωπικη ευθυνη γιατι ενω το φορτιον ανηκε στο τελωνειο (βλεπε σχετικες επιστολες γνωματευσεις ΓΕ) το οποιο ηταν υπευθυνο για την διαχειριση του επηρεν την διαχειρησην πανω του τζαι δεν αφηκεν το τελωνειο να εφαρμοση την σχετικην νομοθεσιαν. Που την στιγμην που εμπλακηκεν προσωπικα η αγνοια δεν παρπατα. Ο προεδρος θα ειχεν μονο θεσμικην ευθυνη αν π.χ ανατηνασετουν μια αποθηκη του στρατου.

Αν ηταν Γενικος Διεθυντης σε εταιριαν θα ηταν στα δικαστηρια για θανατον εξ αμελιας αλλα οπως ειναι το συνταγμαν απο την στιγμην που το αδικημαν εγινε μεσα στα πλαισια της ασκησης των καθηκοντων του σαν προεδρος δεν μπορει να διωχθει ποινικα (αν επιανεν το αυτοκινητον να παει να δει την αρφην του τζαι εκαμνεν δυστηχημαν τοτε θα εμπορουσεν να δικαστει μετα την ληξη της θυτιας του) εκτος αν ειναι για εσχατη προδοσια τζαι ατιμοτικα και αλλα αδικηματα.

Ζουμε μοναδικες στιγμες στην κυπρον προεδρος ο χριστοφιας εισαγγελεας ο παπασαβας που εχαθην ο ακτινογραφια της μασελλας του τζαι δεν παει να φκαλει αλλην, στην αναθεωριτικην αρχην προσφορον ο πιττοκοπιτης αλλιως κρυσταλος, στην επα ενας που δεν εχει τα προσοντα, λιστες απο τον διευθυντη του προεδρου τζαι του ΓΓ του ακελ για ρουσφεττην προσπαθεια για υπογραφη συμβολαιου για 15 χρονια για αγορα Φυσικου αεριου με τιμην κατι δολαρια πανω που την τιμη στοχον απο τον θρασου τζαι τον στυλιανου, μολεσκης κλπ

Ζητω η χωρα του Μπορατ.

Το μεγαλυττερον επιτεγμα της εκλογης χριστοφια στην προεδρια ηταν η αποκαλυψει του πραγματικου προσωπου του ακελ. Τωρα ξερουμεν εφκαλαμεν σας στο φως.

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Ο Xwrikos εν τζιείνος που λαλεί πως εφάεν τες στράτες για πείσει τον κόσμο να ψηφίσει τον Χριστόφια;

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετώ
Κατά την γνώμη μου ο πρόεδρος θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν καιρό και εξηγώ …
Έχει παραχωρήσει τα πάντα στου τούρκους στις συνομιλίες και δεν λέω τουρκοκύπριους γιατί βασικά με τους τούρκους συνομιλούμε. Τώρα κάτι λαλεί και με τα πετρέλαια ( ασε να έβρουμε πρώτα ), σε λίο θα μας γυρέψουν και κώλο … Αφού ώσπου τους δίνεις και καλοπερνούν δεν πρόκειται να ξεσηκωθούν οι τουρκοκύπριοι να θέλουν λύση από την ίδια την Τουρκία. Επίσης το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ήταν μεγάλο λάθος αλλά ανήκει σε άλλη εποχή. Τώρα θα μου πεις αν δεν γίνεται και καμιά παραχώρηση θα φανούμε μαλάκες στην διεθνή κοινότητα … ναι να γίνεται αλλά οι και έτσι και τώρα που κάνουμε παραχωρήσεις ακούσαμε κανένα μπράβο από την διεθνή κοινότητα ?
Στην οικονομία χάλια , εξωτερική πολιτική χάλια, εσωτερική πολιτική πιο χάλια δεν έχει …
Άκουσα κάποια στιγμή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λαλεί ότι είναι η κυβέρνηση των πετρελαίων ( κάτι σαν Ντουμπάι δηλαδή :) ) … έλεος
Βρήκαν και ευκαιρία τωρά τα άλλα κόμματα με την έκρηξη που έγινε και θέλουν τον πρόεδρο στην εξορία … και καλά κάνουν αφού τους έδωσε το δικαίωμα με όλα τα πιο πάνω …
Και η κυβέρνηση αν ήταν αντιπολίτευση τα ίδια θα έκαμνε φυσικά.
Και εγώ εψήφισα Χριστόφια στις εκλογές αλλά τωρά νοιώθω ότι έκαμα το μεγαλύτερο λάθος.
Άσε που χειρίστηκε το όλο θέμα με την έκρηξη εντελώς λάθος … ούτε ένα προσωπικό συγνώμη δεν είπε … έκαμε εκείνο το διάγγελμα και το μόνο που είπε είναι ότι λυπάται που το κράτος δεν μπόρεσε να προστατέψει τα παιδεία του … αν είχε τα … ας έλεγε ότι λυπάται που σαν πρόεδρος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι να το αποτρέψει …
Με το πόρισμα το όποιο δεν θεωρώ Ευαγγέλιο αλλά …
… έλεγαν ότι πει το πόρισμα και ότι πει το πόρισμα … ε μην λες πράματα για τα οποία θα μετανιώσεις. Έκαψεν τον το πόρισμα και τι έκαμε ? εφκήκεν αμέσως και εφώναζε όπως τον πελλόν. Δκίαβαστο πρώτα και μετά πε ότι θέλεις , ήταν αντίδραση τούτη ? Είναι και γι αυτά τα πράγματα που ο περισσότερος κόσμος νευριάζει .
Μετά οι της κυβέρνησης εβκήκαν και λεν ότι θα κάνουν τα άλλα κόμματα πραξικόπημα (μετά είπαν πολιτικό ) και έκαμαν τον κόσμο να τρέμει και να αγχώνεται ότι θα έχουμε πραξικόπημα … έλεος , για όνομα του θεού μα που ζούμε …
Και το άλλο δεν ήξερε λέει τίποτα … ούτε καν που είναι το Μαρί … ( χαχαχα να πιστέψω τωρά ότι ούτε για κανένα ψαρούδιν δεν πέρασε από εκείνες τις περιοχές)
Αμφισβητεί το πόρισμα … δικαίωμα του αλλά να το κάμνει με σεβασμό .
Μετά λεν της κυβέρνησης το 74 οι πραξικοπηματίες δεν τιμωρήθηκαν και μιλούν τωρά για τιμωρία του προέδρου . Μα είμαστε σοβαροί ? (Ευρώπη και πελλάρες όπως τους Αράπιες που είμαστε)
Γιατί δεν απαιτήσατε τότε να τιμωρηθούν και μιλάτε μετά από τόσα χρόνια … αυτό είναι και εναντίον σας που το αφήσατε να περάσει έτσι … και τωρά όποιος κάμνει κάτι θα λαλέι αφού το 74 δεν τιμωρήθηκε κανένας πέξε πελλόν και κανεί … ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ας σοβαρευτούμε

Και το τελευταίο που μου έδειξε τι πραγματικά είναι ο πρόεδρος το άκουσα όταν έκαμε μια δήλωση και είπε … ¨ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρος θα πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του και μόνο όταν τελειώσει η θητεία μου θα με κρίνει ο λαός¨.
Ε κανεί !!! κάμνε ότι θέλεις να μην σου λαλέι κανένας τίποτε μέχρι να τελειώσεις την θητεία σου . Μα είναι σοβαρά πράγματα τούτα μα σε ποιους νομίζει ότι μιλά … εδώσαμε σε όλους αξιώματα και τωρά γα… μας.
Υπάρχουν πολλά για να πεις αλλά κουράστηκα.
Προσωπικά περίμενα πολύ καλύτερα πράγματα από τον πρόεδρο αλλά δυστυχώς δίνει τροφή για σχολιασμούς και το δικαίωμα στην απαίτηση για την παραίτηση του.

Καλημέρα σας

Pak είπε...

Α για σου ρε ανώνυμε. Είδες γιατί θέλουν\θέλετε την παραίτηση του προέδρου; Τουλάχιστον ας παραιτήσουν να προβάλλουν το Μαρί ως αιτία και ας πουν τους πραγματικούς λόγους. Τωρά αν ήταν να γίνονται εκλογές κάθε φορά που η πλειοψηφία διαφωνεί με την κυβέρνηση ήταν να έχουμε εκλογές κάθε 6 μήνες σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε Παναγιώτη αλλά μην πάιρνεις από το κέιμενο μόνο αυτό που σε συμφέρει :) και αυτό δεν αναιρεί τα λάθη του προέδρου και τον χαρακτήρα που δείχνει ...
Φυσικά για μένα όλοι είναι οι ίδιοι ...
Βαρέθηκα να τους ακούω να μιλούν για τα ίδια εδώ και πόσα χρόνια, αφού πλέον ξέρεις τι θα σου πούν πριν να μιλήσουν...

Προσωπική μου άποψη αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος στην Κύπρο που μπορεί να κυβερνήσει...

χαιρετώ

Pak είπε...

Φίλε ανώνυμε,

Για να δεχτούμε ένα κείμενο ώς έγκυρο τότε πρέπει να είναι συνεπές στην ολότητα του. Εφόσον σε πολλά σημεία είναι ασυνεπές τότε δέν μπορούμε να το δεκτούμε ώς έγκυρο. Η προσωπική σου άποψη για τους πολιτικούς δεν αναιρεί ότι το πόρισμα είναι για τα μπάζα. Και αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα

ρε φιλέ είναι για το δικό μου κείμενο που μιλώ ...

Pak είπε...

Ανώνυμε,

βάλε κανένα ψευδώνυμο να εξηγούμαστε. Το κείμενο σου εσχολίασα το για την ολότητά του. Θέλεις την παραίτηση του "από καιρό". Και σύ και οι πλείστοι που θέλουν παραίτηση. Άρα, ασχοληθείτε με εκείνα που διαφωνείτε πραγματικά και αφήστε το Μαρί. Παραδέχεστε το και μόνοι σας. Αλλού σας τρώει τζιαι αλλού κνίθεστε. Δικαίωμα σου να θέλεις να παραιτηθεί, να πεθάνει, να έρτουν οι εξωγήινοι, η δευτέρα παρουσία κτλ. Από εκεί και πέρα εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το να χρησιμοποιείς τέτοιο πόρισμα για να ζητάς παραίτηση εν άκυρο επιχείρημα. Έβρε άλλα. Αυτό εν το πόιντ

Ανώνυμος είπε...

Στην ολότητα του ? χαχαχα

αφου εσύ μιλάς για 3 γραμμές που έγραψα και όχι για τις υπόλοιπες 33 !!!

Για το ότι είπε ετσι κουβέντα τι εχεις να πεις
"ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρος θα πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του και μόνο όταν τελειώσει η θητεία μου θα με κρίνει ο λαός¨