Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Παρελθόν

Πώς να μην γράψεις για κάτι τέτοιο, όσο και να βαριέσαι... Κάποιοι ηλίθιοι έδωσαν ευκαιρία σε άλλους ηλίθιους να δείξουν το άθλιο πρόσωπο αυτού του τόπου, για ακόμη μια φορά. Το σύστημα και τα τσιράκια του, χωρισμένοι στα δύο, έχουν παράσταση και πάλι. Και απο γύρω κάθε λογής κομπάρσοι να πέρνουν θέση και αντίθεση, με τον ένα η με τον άλλο, κοκορομαχόντας με ξίφη επιχειρηματα συντηρητισμού και αφελή δήθεν προοδευτισμού. Οι ακραιες αντιθέσεις των παρακμιακών οντοτήτων(ηλίθιοι με εξουσία vs μασκαράδες με ιδέες) έχουν καταφέρει να γίνουν μείζον κοινωνικό ζήτημα. Και αυτό γιατί όλοι οι υπόλοιποι πάσχουν από μια χρόνια απάθεια. Δυστυχώς είμαστε ακόμη στο μακρινό παρελθόν. Ο ενεργός πολίτης του μέλλοντος χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά από την μητέρα εξέλιξη για να φτιαχτεί...

2 σχόλια:

Haris είπε...

Το ότι είδαμε το πρόσωπο αυτού του τόπου είναι κακό; Εγώ το θεωρώ αυτογνωσία σε συλλογικό επίπεδο. Αν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι πως ξέρεις προς τα που θα πας; Γιατί, δεν νομίζω πως διαφωνείς, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν ξέρουν (ή δεν ήξεραν) καν ποια ήταν η πραγματική κατάσταση.

Η αρμονία είναι παράγωγο των αντιθέσεων. Και η πάλη των αντιθέσεων, δημιουργεί καινούριες ισορροπίες, δηλαδή εξελίσσει το σύνολο. Και φυσικά οι αντιθέσεις παράγονται από ένα πράγμα στην περίπτωσή μας: την κοινωνία. Οι μπάτσοι ως έχουν και οι κουκουλοφόροι όπως μας εμφανίστηκαν τώρα. Είναι αναγκαιότητες και παράγωγα της κοινωνίας. Και οι αντιθέσεις πάντα αντιμάχονται η μια την άλλη.

SeaGulL είπε...

Kαλή σου μέρα!
Έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους