Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το Λακωνίζειν

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, από τις πιό βαρετές μέρες της χρονιάς, γιατί οι υπόλοιποι συνεχίζουν να τρών τον αγλέωρα ενω εγώ αποφάσισα να μείνω στα χτεσινά. Μη έχοντας τι να κάμω και κατα συνέπεια νωχελικα σέρφαροντας την κυπρομπλογκόσφαιρα, επιβεβαίωσα μια διαπίστωση που έκαμα παλιά. Πρίν τρείς μήνες ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια αρκετοί κύπριοι μπλόγγερς, το epanenosi.com. Ενώ αρχικά η ροή των post ήταν περίπου μία την ημέρα, τώρα επέσαμε στις μία κάθε πέντε μέρες με συνεχή πτωτική τάση. Κάποιος μπορεί να πεί ότι ξεφουσκώνει η φούσκα η ότι το επιχείρημα απέτυχε. Αντιθέτως, εγώ το θεωρώ πολύ θετικό. Πάντα πίστευα στο λακωνίζειν που εστί φιλοσοφείν και για μένα εν τρόπος και στάση ζωής. Όσοι με ξέρουν και προσωπικά το αντιλαμβάνονται, άλλωστε φαίνεται και απο το ιδιο μου το blog. Οπόταν για μένα η φλυαρία σε ένα χώρο είναι κριτίριο ποιότητας. Ως συνέπεια, η μείωση στις αναρτήσεις του epanenosi.com αποτελούν ένδειξη ποιοτικής αρθρογραφίας. Αυτοί που γράφουν, γράφουν μόνο όταν έχουν κάτι να πουν. Σε αντίθεση με άλλους που βομβαρδίζουν με σάχλες τα μέσα καθημερινώς...

Γιατί όπως και να το κάμουμε οι αλήθειες είναι πεπερασμένες ενω οι μαλακίες άπειρες.

Αν για παραδειγμα θέλεις να σχολιασεις το 1+1 το μόνο σοβαρό σχόλιο που μπορείς να κάμεις είναι ότι ισούται με 2.
Ενώ άμαν ξεκινησεις τις αρλούμπες μπορείς να πεις και 3 και 4 και 5...

3 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Παρέα PAK,

“… άηστες φιλοσοφίες …” , [όπως ΣΟΥ είπε τζι’ ο παρέας ο Lexi_Penitas σε σχόλιο του στο προηγούμενο post ΣΟΥ], - τούτη τη φορά περί του «λακωνίζειν» - και προχώρα σε κάτι πιο πρακτικό – ας πούμε να γράψεις [ακόμα] κανένα κείμενο για το “Epanenosi.com”! Προσωπικά θεωρώ ότι σ’ ένα Blog όπου υπάρχουν περίπου 50 τόσοι συντελεστές, θα ‘πρεπε κάθε 2-3 μέρες να ‘χαμε και νέα ανάρτηση. [Η αρχική τάση για ένα post την ημέρα νομίζω ότι δεν ήταν και κάτι το τόσο παραγωγικό και δημιουργικό. Πιστεύω ότι πρέπει να δίνεται χρόνος για να εξαντλούνται οι συζητήσεις]. Τα θέματα για τα οποία θα μπορούσαν να γραφτούν κείμενα [έστω και λακωνικά] και να προκαλέσουν μικρές ή μεγάλες συζητήσεις, εξακολουθούν να είναι πάμπολλα. Όλα τ’ άλλα είναι δικαιολογίες ... Και τούτο ΔΕΝ το λέω για να υπερασπιστώ τον Εαυτό ΜΟΥ, μια και συνήθως λαφαζανεύκω! [Ας πούμεν, ΕΓΙΩ για το 1+1 θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη διατριβή!!!] ... :)

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ισχύει σίγουρα το ότι όλα είναι σχετικά: αν φανεί κάτι συγκεκριμένο καλό, να δεις που το λακωνίζειν θα πάει περίπατο:)

Pak είπε...

"ας πούμε να γράψεις [ακόμα] κανένα κείμενο για το “Epanenosi.com”! "

[φατσούα ντροπής] Εν την εγλύτωσα... Θα προσπαθήσω!

@Στροβολιότης
" αν φανεί κάτι συγκεκριμένο καλό, να δεις που το λακωνίζειν θα πάει περίπατο"
Μα γι αυτό λέω να μιλά κάποιος όταν έχει κάτι να πεί :)