Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Περί ωραίων Ελλήνων

Ακολουθεί σχόλιο περί μιας “ωραίας Ελληνίδος”

Αγαπητή Μικαέλλα,

Οι ωραίοι Έλληνες δεν είχαν ποτέ αλλεργία με την ομοσπονδία. Ο Δήμητρης Νανοπουλος, ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Κωσταντίνος Καραθεοδωρή έζησαν και διέπρεψαν σε ομοσπονίες όπως η Ελβετία, η Γερμανία και οι Η.Π.Α. Και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με αυτό. Ίσως γιατί είχαν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία δεν είναι πάντοτε τόσο απλή όσο το “Ένας ανθρωπος, μια ψηφος”.

Οι ωραίοι ‘Ελληνες δεν είχαν ποτέ αλλεργία με τους πολιτικούς πρόσφυγες. Ίσως γιατί ήταν και αυτοί κάποτε πολιτικοί πρόσφυγες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Ρίτσος.

Οι ωραίοι Έλληνες δεν είχαν ποτέ αλλεργία με τους ξένους. Η Νανά Μούσχουρη, η Μαρία Κάλλας, ο Ντέμης Ρούσσος ο Μικης Θεωδοράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις τραγούδησαν και έγραψαν γι αυτους. Και αναδείχθηκαν από αυτούς. Ίσως γιατί είχαν αρκετό μυαλό για να καταλάβουν ότι ο πολιτισμός δεν έχει χρώμα και φυλή.

Οι ωραίοι Έλληνες όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης δεν είχαν ποτέ αλλεργία με τον Μαρξισμό. Ίσως γιατί κατανόησαν ότι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν έβλαψε κανέναν.

Κάποιοι ωραίοι Έλληνες ήταν και ομοφυλόφιλοι όπως ο Κωσταντίνος Καβάφης. Αλλά και πάλι αυτό δεν ενόχλησε κανέναν.

Αναρωτιέμαι Μικαέλλα, τους πιο πάνω τους γνωρίζεις; Αμφιβάλλω αν κάποιους από αυτούς τους έχεις καν ακουστά. Πόσο μάλλον αμφιβάλλω αν άκουσες ποτέ για την Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, τον Νικόλα Οικονόμου, τον Νικόλα Νεγρεπόντη η τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Έλληνες που διέπρεψαν σαν ξένοι. Σαν αυτούς που θέλετε να πετάξετε στη θάλασσα, εσύ και οι όμοιοι σου…

Αν όλοι αυτοί διάβαζαν αυτά που έγραφες είτε θα σου έφτυναν είτε δεν θα σε λάμβαναν υπόψην.

Γι αυτό Μικαέλλα μου έχεις πολλά ψωμιά να φάεις ακόμα για να να γίνεις ωραία Ελληνίδα. Πάρα πολλά . Το photoshop του Sigmalive δεν σε σωζει…

Και αυτό γιατί όταν κοιτούσες την πυραμίδα με τους ωραίους Έλληνες κρεμόσουν ανάποδα και αντίκρυζες τον πάτο.

Με πολλή Ελληνική Αγάπη

Pak