Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Έκανα λάθος;

Όταν στις 4 του Νοέμβρη ο Μπαράκ Ομπάμα εκλεγόταν στην προεδρία των ΗΠΑ, λογω της πολιτικης μου τοποθέτησης και της εγγενούς τάσης μου για αμφισβήτηση είχα ταχθεί στο στρατόπεδο των αρκετά συγκρατημένων όσον αφορα τις προσδοκίες από το γεγονός. Δυστυχώς τα μάτια μου έχουν δει πολλά και σε επίπεδο πολιτικής όσο και ανθρώπινης ζωής οπόταν η δυσπιστία μου έχει ανέβει σε υπεβολικά ψηλά επίπεδα(σε σημείο που οι φίλοι μου να με χαρακτηρίζουν αντιδραστικό). Όμως από την άλλη, δυσανασχετώ με τις ασπρομαυρες προσεγγισεις τυπου "'Αλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", οι οποίες ευδοκιμούν ιδιαίτερα στον δικό μου πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι έστω και η παραμικρή αλλαγή στην απόχρωση έχει σημασία. ακόμη και η αλλαγή στην ζωή μερικών ανθρώπων είναι μεγάλο επίτευμα. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να παρακολουθώ κάπως τις εξελίξεις ουτως ώστε να διαμορφώσω μια καλύτερη αντίληψη.

Δεν μπορω να μήν παραδεχτώ ότι ο Ομπάμα έχει επιδείξει αξιοσημείωτο έργο σε μόλις ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του. Δυστυχώς η μόνη λίστα που βρήκα που να έχει μαζεμένες τις ενέργειες του ήταν από τον guardian για τις πρώτες δεκαπέντε μέρες(κλίκ εδώ) στην οποία ήδη συμπεριλαμβάνονται πολύ σημαντικά μέτρα όπως το κλείσιμο του Γουαντάναμο και το Πακέτο ανάκαμψης της Αμερικανικής οικονομίας. Να τονιστεί ότι σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Ο Ομπάμα είχε τα κότσια λάβει μέτρα που ακόμη περιμένουμε από τους δικούς μας κομμουνιστες να λάβουν (Θα μου πείτε τώρα εδώ δεν μπορούν  να ελέγξουν τον Κουλία, επανάσταση θα κάμουν;  ). Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συντηρητικοί άρχισαν να τον κατηγορουν ώς κομμουνιστή! Επίσης αξιοσημείωτη είναι η θετική στάση που τηρούν απέναντι του οι πλέον αντιαμερικάνοι ηγέτες όπως ο Ουγκο Τσάβες. Οπόταν ας όψονται οι εν Κύπρο, συνεπαρμένοι από ΚΚΕιστικη ρητορική, σκεπτικιστές και επικριτες του.

Για μένα πάντως  ο πάγος έχει αρχίσει να λιώνει. Το μελλον φυσικά θα δείξει αν έκανα η όχι λάθος στην αρχική μου εκτίμηση. Ελπίζω πως ναι...