Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Bye Bye Bill

Έφυγε και ο Bill. Έπιασε σύνταξη. Άραγε αναρωτήθηκε κανένας πόση σύνταξη θα παίρνει; Τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης. Τα στρατόπεδα γνωστά. Από τη μία οι απανταχού πολέμιοι, δεν είναι και λίγοι, θα λένε για ένα μεγάλο απατεώνα που πήρε τα λεφτά του κοσμάκη με δόλιες μεθόδους και ανάρμοστες πρακτικές. Από την άλλη οι λάτρεις μιάς από τις προσωπικότητες που άλλαξαν τον ρού της ιστορίας. Προσωπικά, πάντα είχα μια μάλλον θετική στάση απέναντί σε αυτόν και την Microsoft. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για ανάρμοστες πρακτικές μιάς και αυτές είναι ενδογενείς του καπιταλισμού. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος. Από την άλλη όλη αυτή η εχθρική κουλτούρα αναπτύχθηκε κυριώς από τους αντιπάλους του με όχι και τόσο καλές προθέσεις. Κατ εμέ ίσως ο Bill να είναι ο Ρομπέν των Δασών της εποχής μας. Πήρε τα λεφτά από τους μεσαίους, γιατί τα προιόντα της Microsoft τα αγοράζουν οι μεσαίοι και πάνω, και τώρα τα αναδιανέμει στους φτωχούς. Πόσοι άραγε, μή μισητοί θα το έκαναν ή  στη θέση του η θα το κάνουν στην δική τους; Θα το κάνουν και όλοι αυτοί που τον κατηγορούν για μονωπολιακές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό; Για να δούμε... Θα πούν τώρα οι δικηγόροι του διαβόλου ότι κάνει διαφήμιση. Αναρωτιέμαι πόσα έσοδα πρέπει να φέρει μια διαφήμιση ύψους 20+ δισ. για να είναι επικερδής. Αλλά και πάλι η διαφήμιση κτυπάει τους μεσαίους! Και να σκεφτείς, υπάρχουν άνθρωποι που μισούν τον Gates και ψηφίζουν Μπερλουσκόνι. Από εκεί και πέρα οι επιχειρηματικές του αποφάσεις είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστές και είναι αυτές που καθόρισαν σε ένα μεγάλο μερος την εξέλιξη στο χώρο των υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό thumbs up για τον Bill και bye bye...

2 σχόλια:

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

το θέτεις πολύ ωραία το θέμα.

..σε μένα ο μπίλ έγινε "συμπαθής" για δύο λόγους

α. επειδή παρέμεινε θύτης ακόμα και όταν προσπάθησαν να τον κάνουν θύμα
β. επειδή είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του με αποτέλεσμα να ευνοηθεί απ΄ την κωλοφαρδία του (αν είχε πουλήσει το DOS στην ΙΒΜ το DOS δε θα μας ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια και ο Μπίλης θα είχε παραμείνει ένας απ΄ όλους τους χαρισματικούς άγνωστους)

Pak είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το Χαρισματικός Κωλόφαρδος! Καλώς η κακώς για να ξεφύγεις από την αφάνεια πρέπει να είσαι τυχερός. Να σου κάτσει, που λέμε. Γιατί χαρισματικοί υπάρχουν πολλοί αλλά δε τους βλέπει κανείς.