Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Τελευταία ρουφηξιά!

Μετά από μια όμορφη βραδιά στο “Ιστορικό” ΧΩΡΙΣ καπνό (ίντα καλά!) εννά κλείσω το θέμα του καπνού, όσον αφορά εμένα, τα σχόλια μου και τις τοποθετήσεις μου με αυτό το τελευταίο κείμενο. Το θέμα αναλύθηκε ήδη πολλά και ο καθένας εκατάλαβε ότι ήθελε να καταλάβει.

Το προηγούμενο πόστ με το αλληγορικό δίγραμμο, στο οποίο θυμίζω την περίπτωση με τον νόμο με τα περίπτερα, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε περίπτωση που μπούν παραθυράκια οι κυπραίοι πονηρόβλακες θα κάμουν την εξαίρεση κανόνα (βλέπε μητέρα πατρίδα Ελλάδα. Ο νόμος επίε στον κάλαθο). Θα γίνουν όλα τα υποστατικά λέσχες καπνιστών. Οπόταν, ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ!

Τούτο το “Εδώ καπνίζουν και αν σ αρέσκει μπαίνεις” ακούγεται μου το ίδιο με τα “Παγκάκια για λευκούς και αν σου περνά κάτσε” (Απαρχαιντ). Μήπως αυτό δεν είναι ρατσιστικό;

Προκαλώ όσους οδύρονται για τον φασισμό του νόμου και της υπόθεσης “Εδώ δεν καπνίζουμε, κόπιασε, αλλά αν θα καπνίσεις βγές έξω” να αποδείξουν πόση φαια ουσιά και πόσο θόρυβο έκαναν όταν, για δεκαετίες ολόκληρες, ίσχυε το φασιστικό αντίστροφο του “Εδώ καπνίζουν και αν σ αρέσκει μπαίνεις”. Μήπως θυμόμαστε τον φασισμό και την ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα μόνον όταν μας πονεί; Εδώ είμαι σίγουρος θα θυμηθούν την ελευθερία της επιλογής και θα μας πουν “Εδώ καπνίζουμε και αν θέλετε έρχεστε”. Σόρρυ κοπέλια αλλά πλέον “Εδώ δεν καπνίζουμε, κοπιάστε, αλλά καπνίστε έξω”

Ακόμα εν εκατάλαβα γιατί το “κόπιασε, αλλά αν θα καπνίσεις βγές έξω” εν φασιστικό αλλά το “ κόπιασε, αλλά αν θα χέσεις, χέσε στην τουαλέτα” δεν είναι.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε άπειρα παραδείγματα για το τί μπορείς να κάνεις σε ένα χώρο διασκέδασης και να σε πετάξουν έξω, κίνηση η οποία με την καπνιστική λογική θα θεωρηθεί φασιστική. Απλά βάλτε το νού σας να σκεφτεί.

Μήπως και πάλι θα έπρεπε να επιτρέψουμε την βία, κατ εξαίση πάντοτε, στα γήπεδα; Δέν είναι φασιστικό να απαγορεύουμε σε όσους την βρίσκουν με το να πλακώνονται στο ξύλο να το κάνουν με την ησυχία τους χωρίς ενόχληση και φασιστικούς απαγορευτικούς νόμους ,αφού όσοι συμμετέχουν σε αυτή την υπόθεση δεν εχουν πρόβλημα; Να κρεμάσουμε σε κάποιες κερκίδες ένα μουσιαμμά που θα γράφει “Λέσχη Ψυχανώμαλων” και να μπαίνει μέσα ο καθείς με δική του ευθύνη.

Να γίνει το ίδιο και με τες εκκλησίες. Να ονομαστούν “Λέσχες Λαμπρατζιάς και Τσάκρας (ελληνιστί κροτίδας)” και να παρευρίσκεται οποιος θέλει πάντοτε με δική του ευθύνη. Εννοείται και ο παπάς.

Θα ξαναπώ για ακόμη μια φορά… Υπομονή!! Το καλοκάιρι εν κοντά। Όλοι οι χώροι διασκέδασης γίνονται υπαίθριοι 8 μήνες τον χρόνο. Θα φουμάρετε όσο θέλετε! Τον χειμώνα οικονομία, έχει και κρίση. Τί να πουν οι Εγγλέζοι;

ΥΓ: Είπεν ο άλλος ότι συμπεριφέται το κράτος στους καπνιστές σαν να ήταν λεπροί! Καλά ρε, όσοι πίνουν και οδηγούν εν λεπροί; Η όσοι παίζουν κουμάρι (άλλως τζόγος) εν πάλε λεπροι; Τελικά επείστηκα ότι το κάπνισμα βλάπτει...

2 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Πρόσεχε που τα αγρινά :)))

Pak είπε...

Εν μου κοντεφκουν ποιόν! Δαμέ εφύαν τζιαι που τη φάρμα μας...